Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/teropylkkanen/public/html/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 781
Seikkailu Suomen Ympäri – Yhteistyökumppanit

Seikkailu Suomen Ympäri – Yhteistyökumppanit

Tälläiset pitkät reissut eivät ole tavallaan mahdollisia ilman yhteistyökumpaaneita. Minulla niitä siunaantui lopulta neljä kappaletta, kaikki olivat sellaisia, jotka oikeasti olivat minulle ykkösvaihtoehtoja ennen reissua, joten siinä mielessä hyvä tuuri että he olivat kiinnostuneita seikkailustani.

Laskeskelin että mikäli joku meinaisi tehdä tälläisen reissun ilman että olisi mitään varusteita olemassa ja kävelisi kauppaan ostamaan kaiken, niin reissu tulisi maksamaan noin 22 000€, joten se ei ole mitään halpaa puuhaa. Minulla yhteistyökumppaneita ainoastaan varustepuolella, joten juoksevat kulut matkan aikana hoidin itse.

Isoin yhteistyökumppani reissussa oli Greendoor, joka on maahantuoja mm. Marmotille. Kyseinen merkki oli juuri se, jonka halusin ennen reissua. Marmotilta minulla tuli teltta, vaatteet ja makuupussi. Greendoorilla on erittäin hyvä portfolia tuotemerkeistä, muita tuotteita mitä minulla reissussa heiltä tuli, niin Thermarestin Neoair allseason large, jota en tule todennäiköisesti vaihtamaan ikinä. Sen verran tuotteesta, että olen nukkunut sillä viimeisen vuoden aikana 250 yötä ja vieläkään ei vuoda mistään kohdasta. Siinä rahalle vastinetta. MSR:ltä tuli keittimet ja vedenpuhdistajat. Tatonkalta vähän pienenpää tavaraa, kippoa ja kuppia, sekä kuivapusseja. Lorpenilta sukkia ja jne. Joten iso kiitos Greendoorille tästä yhteistyöstä!

Yksi oleellisimpia asioita tälläisessä reissussa on kengät. Ennen reissua kokeilin paljon eri vaihtoehtoja ja lopulta päädyin Haixin Black Eagle Athletic 10 High kenkiin, jotka on käytännössä korkeavartiset lenkkarit. Näin reissun ei ole mitään pahaa sanottavaa näistä kengistä. Pohjalliset ovat erittäin pitävät ja koska materiaali on teknistä, niin kuivuminen on mahdollista yhdessä yössä. Kastuminen ei juurikaan lisää kengän painoa. No okei, nauhat ovat hiukan heikot, joten niihin vähän kun saadaan vähän parannusta, niin puhutaan täyden kympin kengistä. Ainiin, koska kengät ovat teknistä materiaalia, niin niitä ei tarvitse ajaa ollenkaan sisään. Aion myös tulevat sulanmaan vaellukset jatkaa tällä kengällä!

Yksi iso kuluerä on tietysti ruoka ja tähän sain onneksi hyvän yhteistyökumppanin. Blå Bandilta sain 600 pussia ruokaa, osa retkeilyyn tarkoitettuja ruokia ja osa armeijalle tarkoitettuja. Iso käsi tästä Blå Bandille!

Viimeisenä isompana yhteistyökumppanina oli maanmittauslaitos, jolta sain noin 170kpl 1:50000 maastokarttaa. Aika iso säästö! Kiitos maanmittauslaitokselle tästä ymmärryksestä. Ilman näitä karttoja olisi suunnittelu ollut aika haastavaa!

No Comments Yet.

Leave a Reply