Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/teropylkkanen/public/html/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 781
Seikkailu Suomen Ympäri – Valmistautuminen & Varusteet

Seikkailu Suomen Ympäri – Valmistautuminen & Varusteet

Valmistautuminen

Valmistautumisen aloitin reissuun elokuussa 2014. Heti kun olimme tulleet takaisin tuolta käsivarren vaellus reissulta, jolla lopullinen päätös seikkailun toteuttamisesta tehtiin. Suunnitteluun minulla meni kaiken kaikkiaan 350 tuntia, joista 200 käytin reittisuunnitelman tekoon. Noin 100 tuntia meni varusteiden tutkimiseen ja hahmotteluun. Loput ajasta käytin kuntien ja paikallisten ihmisten kontaktoimisen, jotta sain lisää tietoa paikallisista erikoisuuksista, jotka helpottaisivat reittisuunnitelmani tekoa. Ennen reissua minulla oli suunnitelmat että teen monta blogitekstiä tien päältä ja julkaisen videoita ja vaikka mitä suunnitelmia. Mutta kun olet kävellyt 25km ja 10 tuntia, tulet leiripaikalle ja on +3 astetta, niin ei siinä tule kaivettua tietokonetta esiin, vaan kyllä se menee niin, että syöt ja käyt nukkumaan. Hyvin yksinkertaista!  Joten pointti on se että mikäli olisin halunnut saada kaikki valmiiksi ennen reissua, blogikirjoitusten runkoja myöden, niin valmistautumiseen olisi mennyt ainakin puolet enemmän aikaa.

Varusteet

Varusteiden välppäämiseen käytin siis noin 100 tuntia ja se olikin varmaan yksi tärkeimmistä asioista etukäteen tehtynä. Mikäli varusteet eivät toimi, niin joudut joko kantamaan paljon extraa mukana, joka lisää rinkan painoa tai sitten joudut taistelemaan niiden toimimattomuuden kanssa. En ala tässä erottelemaan erikseen kaikkia varusteita, koska niistä voisi kirjoittaa sivu tolkulla, vaan tartun kokonaisuuteen.

Vaikka käytin niin paljon aikaa suunnitteluun, niin en tiedä mitä ajattelin, tai itse asiassa tiedän varsin hyvinkin mitä ajattelin, mutta en osannut asiaa hahmottaa tarpeeksi hyvin etukäteen tai ehkä kuvittelin itsestäni liikoja. Mutta rinkkani painoi noin 29kg lähdössä, ja siinä on noin 9kg liikaa. Seuraavassa avaan hieman numeroita.

Lähdössä rinkan paino:
Päällä: 1596g
Taskuissa: 1208g
RINKASSA
Vaatteet: 6856g
Yöpymisvälineet: 3798g
Ruokailuvälineet: 5232g
EA-pakkaus: 213g
Niksilaukku: 338g
Muuta: 7157g
Erikoiset: 813g
Yhteensä: 24407 g

Nämä grammat on laskettu viikon ruokien kanssa, ilman mussutettavaa. Yksi mielenkiintoisimpia oppeja reissusta on, että vaikka reissu on kuinka pitkä tahansa, niin aika vähällä tavaramäärällä pärjää. Kaikista eniten tuolta osuu silmiin vaatteiden määrä. Täytynyt olla pyhävaatteet mukana, että olen saanut seitsemän kiloa niitä mukaani.

Maalissa rinkan paino
Päällä: 1727g
Taskuissa: 1767g
RINKASSA
Vaatteet: 2739g
Yöpymisvälineet: 3834g
Ruokailuvälineet: 4232g
EA-pakkaus: 500g
Niksilaukku: 160g
Muuta: 4368g
Erikoiset: 500g
Yhteensä: 16333 g

Nämä grammat on laskettu viikon ruokien kanssa, ilman mussutettavaa. Eli isoimmat muutokset tulevat juuri vaatteiden osalta, joista on pudonnut noin neljä kiloa pois. Toinen iso muuttuja on muuta osio, joista jäi pois esimerkiksi aurinkopaneelit, telttalamput ym. Mutta esimerkiksi EA-pakkaus on matkan aikana kasvanut kun olen huomannut, että jotakin sinne tarvitsisi.

Paljon kuljin reissun aikana suosittuja reittejä ja kun ihmisiä tulee vastaan siellä, niin varmaan puolella on aivan liian painava rinkka. Olenkin antanut ihmisille ohjeeksi että kun olette omasta mielestänne pakannut rinkkanne, niin levittäkää se uudelleen ja ottakaa sieltä puolet pois, teidän reissunne ei tule silti muutumaan millään tavalla.

//Tero

No Comments Yet.

Leave a Reply