Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/teropylkkanen/public/html/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 781
Seikkailu Suomen Ympäri – Reittisuunnitelma

Seikkailu Suomen Ympäri – Reittisuunnitelma

Reittisuunnitelman teon helpottamiseksi pitää löytää jokin punainen lanka, jonka perusteella aletaan suunnittelemaan reittiä. Lähtökohtahan tälle reissulle oli että kuljetaan Suomen rajoja mukaillen ja retkeilyreittejä hyväksikäyttäen. Punainen lanka alkoi syntyä niin että pistin Suomen kartan seinälle ja merkkaamaan sinne paikkoja joissa haluan käydä. Seuraavaksi merkkasin siihen rajojen läheisyydessä olevat retkeilyreitit. Kun nämä oli kartalla, niin punainen lanka oli syntynyt. Tämän jälkeen reitityksen teko oli helppoa, tosin erittäin työlästä. Jos käy 170 karttaa läpi, niin se on aikaa vievää puuhaa. Suunnittelin reittiä ennen reissua ensimmäiset 3200km. En oikein saanut Länsi-Suomesta kiinni ja löytänyt sieltä hyviä fiksuja vaihtoehtoja etenemiseen, joten jätin sen muhimaan matkan varrelle. Asioillahan on tapana järjestyä, joten miksei tämäkin ongelma ratkeaisi, kunhan sille antaa aikaa muhia. Sitä punaista lankaa Länsi-Suomeen ei koskaan löytynyt, mutta siitä kerron hieman myöhemmin. Liikuin suunnilleen 2000km polkuja ja erämaita pitkin, eli noin 2400km jäi sitten tietä pitkin liikkumiseen. Käytännössä Pohjois-Karjalasta pääsee yli 2000km merkattuja reittejä pitkin läpi lapin.

Suunnittelin reitin yöpymispaikkojen mukaan, eli saatoin muuttaa reittiä matkan aikana. Pakko sanoa että mikäli ei ollut selvää reittiä, niin en edes muistanut, mistä olin reitin suunnitellut. Tämä tyyli toimi aika hyvin, sillä aina edellisenä iltana ”tarkastin” reitin, eli siis suunnittelin sen uudelleen.

No Comments Yet.

Leave a Reply