Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/teropylkkanen/public/html/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 781
Tero Pylkkänen

Muutama sana itsestäni, jotta saatte kuvan mistä luonnossa liikkuminen on alkanut ja ennen kaikkea saatte kuvan minkälaisista lähtökohdista olen lähtenyt näille hulluille reissulle.

2006 valmistuin erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistolta, joka on toistaiseksi yksi parhaista ja ikimuistoisimpia vuosia elämässäni. Se vuosi antoi varmuuden ja taidot kaikessa luonnossa liikkumisen muodoista. Kesäisin kävellen, meloen, pyöräillen. Talvisin suksilla, kelkalla, lumikengillä. Mikä tässä vuodessa oli parasta, niin kaikki vaellukset mitä tehtiin ja koko vuoden aikana tulleet uudet elämykset. Miltä tuntuu juuri kun olet kosken niskalla lähdössä II-luokan koskeen, sitä adrenaalin ryöppyä ei voi sanoin kokea tai että miltä tuntuu vaeltaa 100km kolmessa päivässä ja viimeisen päivän joudut menemään särkylääkkeiden voimalla kun olet tehnyt väärän kenkävalinnan ja et halua lopettaa reissua kesken. Vuosi kaiken kaikkiaan jätti hyvät työkalut tällaiselle reissulle ja antoi valmiudet näin pitkän reissun toteutukseen.

Vuoteen 2015 mennessä minulla oli noin 100 vaellusta takana. Joista noin 15 talvella ja 10 meloen. Joten sulanmaan vaelluksia oli aika paljon plakkarissa jo ennen reissua.

Koulu antoi myös erittäin hyvät valmiudet varustepuolella, joista minulla oli jo ennen reissua erittäin kattava tietotaito ja sen takia olikin helppo lähteä suunnittelemaan varusteita reissulle.

Ehkä tärkein avu ja turva reissua suunnitellessa oli että minulla on erittäin kattavat tietotaito, niin ensiavusta erämaaolosuhteissa, että myös suomen ääriolosuhteista.

Pisin yksittäinen vaellus ennen vuotta 2015 oli 200km ja kaksi viikkoa, joten nämä reissut ovat aikamoinen hyppäys tuntemattomaan, mikä on ainoastaan hyvä asia.

Tero Pylkkäsen sosiaalinen media Facebook, Instagram and LinkedIn