Seikkailu Suomen Lapissa 2016
Tässä muutamia numeroita reissusta.
- Reissu alkaa Kittilän Sirkasta.
- Kesto 69 päivää.
- Reissu päättyy Kittilän Sirkkaan.
- Etenemispäiviä oli mukaan 58.
- Huoltopäiviä on arvion mukaan 11.
- Kokonaismatka 1349 km.
- Päivittäinen eteneminen oli 23,6 km keskimäärin.
- Pisin päivä etappi 48km .
- Lyhin päivä 8.
Syksyn 2016 reissu sijoittui Pohjois-Lappiin ja Itä-Kairaan. Kokonaismatkaksi tuli 1349 km ja reissu kestää 69 päivää. Reissulla oli kaksi upeaa Siperian huskya mukana, jotka toivat ovat positiiviset ja negatiiviset vivahteet vaellukseen. Reissulla ei ollut huoltoa ollenkaan ja ruokatankaukset tapahtuivat matkalla olevista kaupoista.
Seikkailun teema:
- Siperianhuskyt
- Itseni ja varusteiden huoltaminen erämaa olosuhteissa
- Koirien huoltaminen erämaa olosuhteissa
- Varustetestaukset, pääasiassa elektroniikka
Yhteistyössä:
Haix käyttää vain parhaita materiaaleja, eikä esimerkiksi nahan laadusta säästetä. Lukuisat erityisominaisuudet – kuten integroitu jalkaholvin tuki, pohjien hyvä kiertojäykkyys ja pito, iskunvaimennus, nopeakäyttöiset nauhoitukset sekä lämpöä säätelevät Sun Reflect ja Haix-ilmajärjestelmä – palvelevat kaikki käyttäjien tarpeita ja tekevät Haixeista markkinoiden parhaimmat jalkineet. Parhaat materiaalit, kuten Gore-Tex, Crosstech, Cambrelle ja Cordura, puhuvat jo itsessään korkean laadun puolesta. Kaikki tuotteet täyttävät aina niitä koskevan normituksen, ja ne ovat CE-hyväksyttyjä.
Meillä koiria koulutetaan, sosiaalistetaan ja testataan tarkoin
Toinen kennelin päätavoite on kasvattaa ja kouluttaa koiria, joita jokainen asiakas kykenee käsittelemään täysin vapautuneesti. Kennelini kaikki koirat voidaan päästää yhtä aikaa irralleen ja asiakkaat voivat itse pukea niille valjaat päälle. Koirat tulevat erittäin mielellään luokseni kun niitä kutsutaan ja ne menevät häntä heiluen omiin tarhoihinsa tai kuljetuskärryyn. En halua kenneliini yhtäkään koiraa johon en voisi luottaa tai jota minun pitäisi taluttaa paikasta toiseen siksi että koira ei halua seurata minua ihan vapaaehtoisesti. Miten tähän tilanteeseen sitten pääsee? Sillä että käytän erittäin paljon aikaa koirieni kanssa touhuamiseen ja kaikenlaiseen testaamiseen sekä suhteen luomiseen jokaiseen koirayksilöön. Me leikitään ja retkeillään, käydään kesällä uimassa ja pyöräilemässä, kaikki nuoret koirat opettelevat meillä asumaan myös sisällä.
Safaritöissä koirista erottuu ns. jyvät akanoista. On koiria jotka tekevät hyvin töitä ja sitten on koiria jotka tekevät hyvin töitä JOKA IKINEN PÄIVÄ! Mutta safaritöissä näkee vain osan koiran koko olemuksesta. Pyrin testaamaan koiriani myös kisoissa ja käyttökokeissa, haluan verrata koiriani muiden koiriin jotta pysyn kärryillä missä olen menossa omassa kasvatusajatuksessani. Erityisen tärkeää minulle on nähdä miten koirani käyttäytyvät kun ne viedään niille vieraaseen ympäristöön ja tilanteeseen. Testaan nuorten koirien ja jalostuskoirieni toimintakykyä, hermorakennetta ja avoimuutta erilaisissa kuormittavissa tilanteissa kuten taajamissa, teollisuushalleissa, riippusilloilla, liukuportaissa jne. Koska minulle hyvä rekikoira ei koskaan ole riittävän hyvä mikäli sillä on puutteita tietyissä luonneominaisuuksissa!