Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/teropylkkanen/public/html/wp-content/plugins/motopress-content-editor-lite/includes/ce/shortcode/ShortcodeCommon.php on line 781
Seikkailu Suomen Lapissa 2016 | Polunalku.fi

Seikkailu Suomen Lapissa 2016

Tässä muutamia numeroita reissusta.

 • Reissu alkaa Kittilän Sirkasta.
 • Kesto 69 päivää.
 • Reissu päättyy Kittilän Sirkkaan.
 • Etenemispäiviä oli mukaan 58.
 • Huoltopäiviä on arvion mukaan 11.
 • Kokonaismatka 1349 km.
 • Päivittäinen eteneminen oli 23,6 km keskimäärin.
 • Pisin päivä etappi 48km .
 • Lyhin päivä 8.

Syksyn 2016 reissu sijoittui Pohjois-Lappiin ja Itä-Kairaan. Kokonaismatkaksi tuli 1349 km  ja reissu kestää 69 päivää. Reissulla oli kaksi upeaa Siperian huskya mukana, jotka toivat ovat positiiviset ja negatiiviset vivahteet vaellukseen. Reissulla ei ollut huoltoa ollenkaan ja ruokatankaukset tapahtuivat matkalla olevista kaupoista. 

Seikkailun teema:

 • Siperianhuskyt
 • Itseni ja varusteiden huoltaminen erämaa olosuhteissa
 • Koirien huoltaminen erämaa olosuhteissa
 • Varustetestaukset, pääasiassa elektroniikka

 

Yhteistyössä:

 

Vaeltajankauppa
Vaeltajankauppa on Suomalainen perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 2015, joten kohtuullisen tuore tapaus olemme. Lähtökohtaisena ajatuksena meillä on ollut se, että tarjoamme loistavan asiakaspalvelun höystettynä hyvillä tuotteilla. Tuotteemme ovat lähes poikkeuksetta niinsanotusti laadukasta tavaraa, eikä halpavalmisteita juurikaan ole. Pyrimme vaalimaan nopeiden toimitusten ja sähäkän asiakaspalvelun lisäksi sellaista perinteistä asiakkaan kuuntelun toimintamallia, jossa aikaa ja ratkaisuhalua löytyy asiakkaiden ongelmien ja tarpeiden ratkaisuun. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat muunmuassa Sasta, Haix, Helikon-tex, Karesuando Kniven ja monet monet muut vaeltajan ja ulkona aikaansa viettävän ihmisen tuotteet. Kivijalkakauppamme sijaitsevat Hämeenlinnassa (Turuntie 7) ja Kuopiossa (Puijonkatu 37), luonnollisesti palvelemme myös verkossa www.vaeltajankauppa.fi

 


Haix
Saksalainen Haix on Euroopan johtava ammattijalkinevalmistaja. Tuotteiden suunnittelussa ovat lähtökohtana käyttäjien tarpeet ja jalkineiden käyttötarkoitus. Haix on alan markkinajohtaja Euroopassa sammutus- ja ammattijalkineissa. Mallisto kattaa myös sekä luonnossa liikkujan että turvajalkineita tarvitsevan tarpeet.
 
Haix käyttää vain parhaita materiaaleja, eikä esimerkiksi nahan laadusta säästetä. Lukuisat erityisominaisuudet – kuten integroitu jalkaholvin tuki, pohjien hyvä kiertojäykkyys ja pito, iskunvaimennus, nopeakäyttöiset nauhoitukset sekä lämpöä säätelevät Sun Reflect ja Haix-ilmajärjestelmä – palvelevat kaikki käyttäjien tarpeita ja tekevät Haixeista markkinoiden parhaimmat jalkineet. Parhaat materiaalit, kuten Gore-Tex, Crosstech, Cambrelle ja Cordura, puhuvat jo itsessään korkean laadun puolesta. Kaikki tuotteet täyttävät aina niitä koskevan normituksen, ja ne ovat CE-hyväksyttyjä.

SoulMate Huskies-kennelissä työskentelee tällä hetkellä noin 50 siperianhuskya. Kennelimme on Suomen suurimpia puhdasrotuisia siperianhuskyja työkoirina käyttävä alan yritys. Meille onkin erityisen tärkeää säilyttää tämä rotu sille tarkoitetuissa työtehtävissä, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa rotua alaskanhuskyyn. Tavoitteenani on kasvattaa rajusti työskenteleviä, hyvähermoisia ja avoimia siperianhuskyja joilla on erinomainen liike ja kestävä rakenne. Kennelini koirat kilpailevat sprintissä ja md-matkoilla.

Meillä koiria koulutetaan, sosiaalistetaan ja testataan tarkoin

Toinen kennelin päätavoite on kasvattaa ja kouluttaa koiria, joita jokainen asiakas kykenee käsittelemään täysin vapautuneesti. Kennelini kaikki koirat voidaan päästää yhtä aikaa irralleen ja asiakkaat voivat itse pukea niille valjaat päälle. Koirat tulevat erittäin mielellään luokseni kun niitä kutsutaan ja ne menevät häntä heiluen omiin tarhoihinsa tai kuljetuskärryyn. En halua kenneliini yhtäkään koiraa johon en voisi luottaa tai jota minun pitäisi taluttaa paikasta toiseen siksi että koira ei halua seurata minua ihan vapaaehtoisesti. Miten tähän tilanteeseen sitten pääsee? Sillä että käytän erittäin paljon aikaa koirieni kanssa touhuamiseen ja kaikenlaiseen testaamiseen sekä suhteen luomiseen jokaiseen koirayksilöön. Me leikitään ja retkeillään, käydään kesällä uimassa ja pyöräilemässä, kaikki nuoret koirat opettelevat meillä asumaan myös sisällä.

Safaritöissä koirista erottuu ns. jyvät akanoista. On koiria jotka tekevät hyvin töitä ja sitten on koiria jotka tekevät hyvin töitä JOKA IKINEN PÄIVÄ! Mutta safaritöissä näkee vain osan koiran koko olemuksesta. Pyrin testaamaan koiriani myös kisoissa ja käyttökokeissa, haluan verrata koiriani muiden koiriin jotta pysyn kärryillä missä olen menossa omassa kasvatusajatuksessani. Erityisen tärkeää minulle on nähdä miten koirani käyttäytyvät kun ne viedään niille vieraaseen ympäristöön ja tilanteeseen. Testaan nuorten koirien ja jalostuskoirieni toimintakykyä, hermorakennetta ja avoimuutta erilaisissa kuormittavissa tilanteissa kuten taajamissa, teollisuushalleissa, riippusilloilla, liukuportaissa jne. Koska minulle hyvä rekikoira ei koskaan ole riittävän hyvä mikäli sillä on puutteita tietyissä luonneominaisuuksissa!